Nike X Liberty Merlin Sko DK

Find en Nike X Liberty Merlin i Storbritannien på Gumtree, den # 1 site for Mænds trænere til salg Classifieds annoncer i verden.

Indholdet fortsætter efter annoncen

Nike X Liberty Merlin Sko DK, Sommeren er over os, og det er på tide, at du smører dig ind fra top til tå i solcreme. Men hvordan er det nu lige, du bedst beskytter din hud mod solens skadelige stråler? Er du i tvivl om, hvilken faktor, der passer bedst til din hudtype?Læs guiden, og få svaret på dine spørgsmål.

Hvad er UVA og UVB?

UVA-stråler (ultraviolette stråler), har lange bølgelængder. Derfor trænger UVA-stråler dybt ind i din hud og giver dig farve ved at øge din huds pigment. Det er UVA-strålerne, der kan fremskynderynker i din hud og øge risikoen for hudkræft. UVB-strålerne gør din hud tykkere og er grunden til, at du bliver solskoldet og får soleksem. Det er hovedsageligt UVB-stråling, som øger risikoen for kræft i din hud. Det er UVA og UVB-stråler, der giver din hud varige solskader.

Hvad er UV-index?

Nike X Liberty Merlin Sko DK UV-indexet er et slags barometer, som fortæller dig, hvornår du skal passe på i solen. Helt ligesom dit termometer viser, om du skal tage en ekstra trøje på. Graden af UV-stråling afhænger af bådeskydække, ozonlagets tykkelse, solens stilling på himlen og partikler i luften. Når UV-indexet er under 3, kan du nyde solen uden særlig beskyttelse.

Er UV-index 8 eller mere - hvad der er højst usædvanligti Danmark -skal du undlade at opholde dig i solen i middagstimerne, men i stedet gå indendørs eller søge skygge. Er du nødt til at opholde dig udendørs, så er tøj, hat og solcreme et absolut must!

Hvad er solskader?

Kvinder har tyndere hud end mænd, og allerede når du er 25 år, begynder celledannelsen i din hud at gå langsommere og langsommere, og du bliver mere sart overfor solen. For hver gang, du opholder dig i solen, bliver din hud mere og mere mærket at de skadelige UVA og UVB-stråler. De hudceller, som tager skade, når din hud bliver forbrændt, glemmer nemlig aldrig. Solskader i huden, skal du leve med resten af dine dage. Din hud genoprettes efter solskader. Du starter ikke automatisk med en ny "solkvote"hver gang sommeren kommer til landet. Sagt på en anden måde - når dine hudceller formerer sig, giver de alle informationer om tidligere solskader videre til de nye hudceller.

Indholdet fortsætter efter annoncen

Kend din hudtype
HUDTYPE 1 - Du bliver altid skoldet - og aldrig brun

Nike X Liberty Merlin Sko DK Hvis din hud altid bliver rød og forbrændt, har du en yderst solfølsom hud. Sørg først og fremmest for at dække dig til med tøj, når du skal ud i solen. Du kan også vælge at opholde dig i skyggen det meste af dagen. Hvis du ikke beskytter din hud ordentligt, kan du pådrage dig varige skader, som i værste fald kan udvikle sig til hudkræft senere hen i livet. Glæd dig til gengæld over, at du ikke får så mange rynker, hvis du passer på solen. Hvis den hud, du ikke har dækket til, når du nyder vejret skal være optimalt beskyttet, anbefales det, at du bruger solfaktor 50+.

HUDTYPE 2 - Du kan godt blive solskoldet, men er let brun efter 7 dage

Egentlig bør du opholde dig så lidt i solen, som muligt. Alle de skader du får ved solskoldninger, kan udvikle sig til hudkræft senere hen. Hvis du alligevel vil nyde et par timer i solen, skal du bruge masser af solcreme på din krop, og solcremen skal være mellem faktor 30-50+.

HUDTYPE 3 - Du kan godt blive skoldet, men er medium brun efter 7 dage

Du skal bruge en høj solfaktor i en uges tid eller to, til din hud har fået noget farve. Derefter kan du nøjes med en lidt lavere faktor. Men husk, at du ikke er fritaget for solskader! Alle skal passe på deres hud i solen - også dig! Du skal bruge en solfaktor 15-30+.

Nike X Liberty Merlin Sko DK Indholdet fortsætter efter annoncen

HUDTYPE 4 - Du bliver næsten aldrig skoldet og er ret brun efter 7 dage

Selv om du er mørkere i huden og kan opholde dig længere i solen end blegere hudtyper, uden at blive forbrændt, så skal du stadig beskytte dig. Selv om din risiko for hudkræft er en lillebitte smule mindre end lyse hudtyper, skal du huske, at du også får de samme solskader og rynker i huden, som alle andre hudtypr. Du skal bruge solfaktor 15+.

Gode solråd

Når du vælger at beskytte dig med solcreme, skal du at bruge en vandfast solcreme i minimum faktor 15.

Faktortallet på solcremen er kun vejledende. Hvor længe, du er om at få en solskoldning, afhænger af tidspunktet på dagen og året, mængden af UV-stråling, skydække og hudtype.

For at opnå den beskyttelse, som står på flasken, skal du bruge mindst 40 ml solcreme til at dække din krop med.

Husk, at selv om det er overskyet, vil 30 - 50 procent af de ultraviolette stråler trænge igennem skyerne. Du kan altså sagtens blive forbrændt alligevel!

Husk at du mærker solen og varmen mindre, når det lufter og blæser, men du bliver lige så skoldet, som hvis det var vindstille!

Solcreme virker bedst, når det har fået lov at virke i 20-30 minutter. Smør dig derfor ind i god tid, inden du springer ud i solskinnet

Læs om,hvordan du finder den rigtige solfaktor til din hud her.


Billige Nike Air Max 90 87 HYP PRM Flag Series USA Dame Sko Flash Sort Rød salg
Billige Nike Air Max 90 87 HYP PRM Flag Series USA Dame Sko Flash Sort Rød salg
Indholdet fortsætter efter annoncen

Kommentarer